RTL Nederland

Dit is Glitch

Branded video streaming pagina

Voor RTL Nederland (MCN) heeft LiveWall een landingspagina voor een nieuwe videoplatform ontwikkeld genaamd Glitch. Glitch is een videokanaal speciaal voor kinderen. Op Glitch wordt door RTL Nederland, binnen verschillende thema’s, wekelijks leuke content van bekende influencers geplaatst.

Glitch
Glitch positioneert zichzelf als de stoorzender van YouTube; de plek waar alles kan en mag. Het kanaal focust zich op 'tweens' en brengt alle favoriete YouTubers bij elkaar op één kinderkanaal. Onder andere OnneDi, Gio Latooy en Royalistiq zijn wekelijks via www.ditisglitch.nl te bewonderen. De video's hebben specifieke thema's die gericht zijn op challenges en wetenschap. Zo heb je de categorieën 'Spicy Spel', 'Testlab', 'Crazy Glitch Race', 'Pepernotenclub' en 'Hallo, met Glitch'.

Geen video ads
Glitch is opgebouwd uit verschillende afspeellijsten. Binnen elke afspeellijst zijn verschillende video’s beschikbaar. Wat Glitch uniek maakt is dat de video’s worden afgespeeld binnen een custom videoplayer zonder reclame. Jonge kijkers kunnen zo ongestoord content van de bekende Youtube sterren streamen.

Branded playlist(s)
Zoals benoemd zijn er verschillende videoformats op Glitch beschikbaar. Sommige thema’s worden in samenwerking met partners bedacht. LEGO Friends is de eerste grote partner waar een branded webserie voor ontwikkeld is. De serie heet 'Crazy Glitch Race'. Content voor deze serie wordt via een branded detailpagina gestreamt. Naast het streamen van unieke video content, kunnen kijkers zich via de actiepagina ook registreren voor leuke winacties waarbij toffe LEGO Friends prijzen te winnen zijn.

Bekijk ook..