Omroep Brabant

BrabantQuiz app

Laat zien dat jij de ultieme Brabant-kenner bent!

Weet jij alles over de Provincie Brabant? Bewijs het in de BrabantQuiz! LiveWall heeft voor Omroep Brabant en de Provincie Noord-Brabant een prachtige quiz-app ontwikkeld, waarin je iedere dag 11 vragen over Brabant krijgt.

Brabant
Hoe geef je op een laagdrempelige manier meer informatie over de provincie waarin iemand woont? Hoe betrek je Brabanders bij actuele zaken als de Provinciale Verkiezingen en volksfeesten? Op basis van deze vraagstellingen heeft LiveWall een echt Brabantse app ontwikkeld, waarin dagelijks 11 vragen worden gesteld. Deelnemers quizzen mee en maken zo kans op een plek als week- of maandwinnaar en mooie prijzen. Met de 'Stelling van de dag' kan Omroep Brabant bovendien peilen welke mening de Brabanders over actuele onderwerpen hebben.

Spelen
De BrabantQuiz is te spelen op telefoon en tablet en is te downloaden in de Google Play Store voor gebruikers van Android en in de App Store voor Apple-gebruikers. Naast een eigen profiel, maak je ook je eigen competities aan! Speel bijvoorbeeld tegen je vrienden, collega's of familie en nodig ze makkelijk uit via WhatsApp. In het score-overzicht houd je bij hoe goed of slecht je scoort met je Brabantse kennis. Trots op je score? Dan deel je deze eenvoudig via social media. 

Vragen
Per vraag krijg je zestien seconden om deze te beantwoorden. De vragen gaan over bekende Brabanders, sport, historie en cultuur. Voor iedere vraag die je goed beantwoordt, krijg je punten. Hoe sneller je antwoordt, hoe hoger de score.

Televisieformat
Naast de app, is er ook een dagelijkse BrabantQuiz te zien bij Omroep Brabant. Iedere deelnemer op tv krijgt vier vragen. Als degene alle vier vragen goed heeft, komt hij of zij in de volgende uitzending terug. De afleveringen zijn iedere werkdag (om 17:55 uur) te zien bij Omroep Brabant en worden daarna ieder uur herhaald.

Bekijk ook..