Goede Tijden, Slechte Tijden

"werq aan de winkel" in de Lidl van Meerdijk

Al meer dan 25 jaar werken RTL en Endemol samen aan de populaire serie Goede Tijden Slechte Tijden. En anno 2017 kan een goedlopende soap niet meer zonder app. In de Meerdijk App verweeft LiveWall content en gamification met een externe partner: supermarktketen Lidl is 13 weken in beeld met ‘Werq aan de winkel’!

In de Meerdijk App worden met regelmaat nieuwe verhaallijnen gepresenteerd, soms met een externe partner, zoals bijvoorbeeld met WE Fashion. In het geval van ‘WerQ aan de Winkel’ is supermarkt Lidl deze contentpartner. De Lidl-verhaallijn loopt 13 weken lang binnen de Meerdijk app.

WerQ aan de winkel
Er is een nieuwe supermarkt geopend in Meerdijk. Medewerker Q Bouwhuis (ja, dat is echt zijn naam) beleeft diverse avonturen in deze Lidl. Zijn belevenissen in de serie lopen in lijn met de verhaallijn in de app. 

Gamification
In de Lidl-verhaallijn ontrafelen GTST-fans aan de hand van diverse spellen de gedachten en avonturen van Q. LiveWall ontwikkelde een aantal nieuwe games, bijvoorbeeld de ‘Scan-game’ waarin de app-gebruiker producten aan de kassa scant.


Branded Content
Supermarktketen Lidl participeert binnen de Meerdijk App als branded content partner. Naast het plaatsen van de supermarkt in zowel serie als in de app, zijn er ook verschillende game-mechanismen voor de verhaallijn ontwikkelt. 
Zo is de supermarkt een nieuwe locatie binnen de app. Spelers kunnen de winkel en verschillende afdelingen bezoeken. Door verschillende games te spelen, verzamelen GTST-fans steeds meer items in hun ‘persoonlijke boodschappentas’.

Coupons en recepten
Meerdere keren per week spelen app-gebruikers kortingscoupons vrij. Deze online coupons kunnen in dezelfde week bij diverse ‘offline’ Lidl-vestigingen worden ingeleverd. Als speler moet je dus up-to-date blijven. Wekelijks worden er ook recepten vrijgegeven in de app. De recepten zijn te bereiden met verschillende Lidl-ingrediënten.

Binnen de Meerdijk App ontwikkelde LiveWall eerder al een adventskalender, een interactieve quiz, een online escaperoom en een chatfunctie.

Media
Werq aan de winkel op Frank.News

Bekijk ook..