House of Sports

ARAG VAR QUIZ

User-paced mobile game

De laatste jaren zijn er in de Nederlandse voetballerij flink wat ontwikkelingen gaande. Naast de verbeterde sportieve prestaties, vervult de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond ook een belangrijke rol bij de innovatie van het mondiale voetbalspel. Zo staat de KNVB mede aan de grondslag van de introductie van de video assistent referee (VAR). ARAG is al jaren trotse hoofdsponsor van het scheidsrechterschap. In het kader van deze samenwerking spant ARAG zich in om meer kennis over de VAR te verspreiden. In opdracht van House of Sports heeft LiveWall hiervoor de ARAG VAR QUIZ gemaakt.

Een dagelijkse quiz
Tijdens de ontknoping van het voetbalseizoen ‘18/’19 wordt er dagelijks een nieuwe ARAG VAR QUIZ gelanceerd. Elke quiz bestaat uit 11 uitdagende vragen die inspelen op recente en historische VAR-momenten. Goed beantwoorde vragen leveren punten op. Aan het einde van elke quiz worden de punten middels leuke GIFjes bekend gemaakt.

Competitiestrijd
De tool is volledig webbased opgebouwd, waardoor iedereen eenvoudig kan meespelen. Via www.aragvarquiz.nl kunnen voetbalfans zich gemakkelijk registreren. Om meer interactie in de app te realiseren, is er naast een algemeen leaderboard ook een omgeving voor persoonlijke competities ingericht. Middels een WhatsApp share functie kunnen fans elkaar uitdagen om te testen wie de meeste VAR-kennis heeft. De topscorers worden aan het einde van de campagneperiode (5 weken) beloond met toffe prijzen.

Bekijk ook..