100% NL

Content platform

Het platform voor de Nederlandse Muziek liefhebber!

100%NL is het radiostation voor de liefhebber van Nederlandse en Nederlandstalige muziek. Het 100%NL platform voorziet de diehard fans van allerlei tools om de behoefte aan Nederlandse muziek in te vullen.

Platform
Het platform voorziet de 100%NL fans van een zeer divers aanbod aan digitale tools om alle ins en outs rondom de muziek van Nederlandse bodem op de voet  te kunnen volgen. 

Easy to use audio players
Luister naar de verschillende digitale stations van 100%NL met de 100%NL webplayer, de externe players beschikbaar bij NederlandFM en radio.nl of gebruik de native implementatie van Triton binnen de 100%NL Android en iOS apps. 

De players beschikken over alle gemakken die je van een player verwacht. Start en pauseer je stream, maar switch ook eenvoudig naar een overzicht met alle laatste video's of een overzicht van alle 100%NL themakanalen. 100%NL beschikt over aparte themakanalen: Zomer, Feest, Nederpop, Non-stop, Liefde en Puur. Letterlijk voor ieder wat wils! 

Aanbod van diverse content
De 100%NL redactie biedt de fans tal van content aan gelieerd aan de Nederlandse muziek markt. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het songfestival (in 2020 te bewonderen in Nederland), de laatste activiteiten rondom de 100%NL programma's en DJ's en uiteraard als het nieuws rondom de grootste Nederlandse artiesten (zoals MAAN, Jan Smit en Armin van Buuren).  

Het platform geeft 100% (en haar partners) de mogelijkheid om de beschikbare content mooi te etaleren. De content varieert hierin van content artikelen tot en met het agenda overzicht van de aankomende gasten in de eerstvolgende De Barry Paf Show! 

Aan de hand van een embed functionaliteit is het voor de 100%NL redactie mogelijk om een breed aanbod aan content toe te voegen aan de content items. Dit maakt het content aanbod zeer divers! 

Campagnes
LiveWall en RadioCorp werken reeds lange tijd samen op het gebied van campagnes. Binnen het nieuwe platform zijn de aparte beheer omgevingen voor de campagnes geintegreerd. Dit geeft 100%NL de mogelijkheid om zeer snel campagnes op te zetten in de vorm van: toplists, awards, en simpele winacties. 

Met name het jaarlijkse 100%NL Awards event vind gretig aftrek bij de fans die middels de Award module direct inspraak hebben het uitreiken van de awards.

Spotify previews
Spotify premium partner zijn biedt vele mogelijkheden. LiveWall heeft de kennis van de Spotify API ingezet om binnen het 100%NL platform een Spotify koppeling te voorzien binnen de Chart module. 

De 100%NL redactie update iedere week de 100%NL Top 10 binnen het platform. De Spotify integratie maakt het mogelijk om binnen het CMS snel de juiste nummers op te zoeken en geeft de fans binnen het platform de mogelijkheid om een 30 seconden preview van de song te luisteren. 

Interactie met de DJ's
100%NL kent een sterke focus op engagement. Engagement met de luisteraar is een belangrijk motief dat terugkomt in veel onderdelen van het platform. 

In samenwerking met Pluxbox heeft LiveWall een messaging module opgezet. Middels een inlog (services geintegreerd in alle touchpoints) heeft de luisteraar in de website en app toegang tot de communicatie module. De module ondersteunt audio-, video- en tekstberichten evenals het uploaden van images. De 100%NL programma hosts hebben de mogelijkheid om direct vanuit de studio een reactie terug te sturen. 

Mobiele apps
De mobiele apps zijn gericht op de echte Nederlandse muziek liefhebber. De focus in de app ligt op direct en simpel aanbieden van de audiodstream middels de player. 

Naast het beschikbaar stellen van de streams biedt de app een overzicht van de content, de 100%NL programma's en presentatoren en uiteraard de campagnes en messaging module. 

To the point CMS
Het platform wordt door de 100%NL redactie beheert vanuit een easy to use CMS. De functionaliteiten binnen het CMS zijn op maat gemaakt voor het platform, dit voorkomt dat er functies in het CMS zitten die niet worden gebruikt. Naast het managen van de input voorziet het CMS diverse preview-, upload-, export functies.

Uitgangspunt van het CMS is dat het de dagelijkse operatie van de 100%NL redactie moet versimpelen. What you see is what you get! 

Ook al zou je willen, je kan nu echt niet meer om 100%NL heen! 

 

Bekijk ook..